2+2 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 1 zakje geroosterde amandelen gezout (a 100 g)
- 1 ui in dunne ringen
- 1 sinaasappel, uitgeperst
- wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 blik groene kidneybonen (400 g)
- 600 g snijbonen, schoongemaakt
- 2 blikjes tonijn op olijfolie (a 135 g), uitgelekt
- 4 el mayonaise
- 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
- evt kappertje/augurkje
Bereiden
- Hak de amandelen grof.
- Marineer de ui 5 minuten in de wijnazijn
- Meng de sinaasappelsap en de olie en breng op smaak met peper en zout.
- Haal de uien uit de azijn en doe in he sinaasappel/olie mengsel
- Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken.
- Schep door de dressing.
- Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar.
- Meng ze nog warm met de kidneybonen.
- Meng de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout tot een salade.
- Voeg eventueel kappertjes en/of stukjes augurk toe aan de tonijn salade
- Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnsalade erover en bestrooi met de amandelen.
- Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.
Bron: AH