2+2 personen - 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 zakje geroosterde amandelen gezout (a 100 g)
  • 1 ui in dunne ringen
  • 1 sinaasappel, uitgeperst
  • wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 blik groene kidneybonen (400 g)
  • 600 g snijbonen, schoongemaakt
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie (a 135 g), uitgelekt
  • 4 el mayonaise
  • 1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
  • evt kappertje/augurkje

 

Bereiden

  1. Hak de amandelen grof.
  2. Marineer de ui 5 minuten in de wijnazijn
  3. Meng de sinaasappelsap en de olie en breng op smaak met peper en zout.
  4. Haal de uien uit de azijn en doe in he sinaasappel/olie mengsel
  5. Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken.
  6. Schep door de dressing. 
  7. Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. 
  8. Meng ze nog warm met de kidneybonen. 
  9. Meng de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout tot een salade. 
  10. Voeg eventueel kappertjes en/of stukjes augurk toe aan de tonijn salade
  11. Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnsalade erover en bestrooi met de amandelen. 
  12. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.

 

Bron: AH