2+2 personen - 30 minuten Geen favoriet van de kinderen

Ingrediënten

  • 200 gram Franse linzen
  • 1 (of 2 ) avocado
  • 250 gram (of 125) zachte geitenkaas 
  • 140 gram zwarte olijven, ontpit
  • 70 gram groene olijven, ontpit
  • semi-gedroogde tomaatjes (eventueel te vervangen door gedroogde tomaten)
  • 1/2 rode ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels chilisaus (Thai heritage, Sligro)
  • zeezout & versgemalen peper

 

Bereiden

  1. Snipper de rode ui. 
  2. Schenk de olijfolie in een kommetje. Voeg citroensap en chilisaus toe en roer alles goed door elkaar. Doe de gesnipperde ui erbij. Roer deze simpele dressing nog een keer goed en zet apart.
  3. Kook de linzen volgens de aanwijzing, beetgaar. Proef tijdens het koken af en toe - ze mogen vooral niet te zacht worden.  
  4. Hak de olijven en tomaat in kleine blokjes.
  5. Giet de linzen af en doe ze in een kom. Roer dan gelijk de dressing erdoor.
  6. Voeg vervolgens de olijven en tomaten toe en hussel goed. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Tot hier kan je de salade van tevoren bereiden. Zet hem dan tot gebruik wel even afgedekt in de koelkast.
  7. Stort de linzensalade op een mooie platte schaal.
  8. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel de avocado over de linzen.
  9. Kruimel vervolgens de geitenkaas eroverheen. 
  10. Voeg peper en zout toe.

 

Bron: onze franse keuken