4 personen - Bereiden 60 minuten
Ingrediënten
- Doosje champignons a 250 gr
- 750 gr. gesneden diepvries bladspinazie
- pakje a 250 gr spekblokjes
- 5 eieren
- kuipje goedkope kruidenroomkaas
- beker crême fraiche
- 200 gr geraspte jongbelegen kaas
- pijnboompitten
- bladerdeeg
Bereiden
- Champignons schoonmaken en in vieren snijden
- Spinazie ontdooien in pannetje en afgieten/uitlekken in vergiet zodat het vocht er goed uit is.
- Bladerdeeg verdelen over ingevette ovenschaal met groot oppervlakte (ivm baktijd)
- In pan spekjes uitbakken (niet te hard), dan champignons toevoegen en meebakken tot ze vocht gaan afgeven. Dit over de bodem van ovenschaal verdelen.
- Hierover de vochtvrije spinazie spreiden.
- In een mengschaal de crême fraiche, kruidenroomkaas en de 5 eieren mengen met een garde tot een glad mengsel, peper en zout toevoegen (liefst lekker grof uit een molen).
- Dit mengsel giet je in de ovenschaal, gelijk voorzichtig het geheel met een spatel vermengen, zodat alle ingredienten over het gerecht verdeeld zitten (wel pas in de schaal megen, anders kan het door het eimengsel gaan stollen).
- Pijnboom pitten bakken.
- Voor het in de oven gaat de pijnboompitten naar smaak erover verdelen.
- De schaal gaat 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr.
- Ca 10-15 minuten voor het einde de geraspte kaas erover verdelen.
- De schotel is klaar als de kaas gesmolten is en een beetje bruinig wordt.
Bron: Smulweb