6 personen - 55 minuten

 

Ingrediënten

  • 3 preien, gewassen en in ringen
  • Bladerdeeg
  • 250 gram rauwe ham flinterdun
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 5 eieren
  • 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de prei 4 min. in zout water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Bekleed ondertussen de vorm met het deeg.

  2. Beleg de deegbodem met de ham en bestrooi met de tijm. Klop de eieren los in een kom. Meng de ricotta, Parmezaanse kaas en peper erdoor. Schep de prei door het ricottamengsel en verdeel over de deegbodem. Bak de taart in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

 

Bron: AH