Voor 4 personen
Ingrediënten
- plm. 8 plakjes diepvries bladerdeeg
- 6-8 stevige rijpe tomaten (liefst Pomedori)
- scherpe Dijonmosterd (of rode Provençaalse mosterd met paprika)
- 200 gr geraspte Comtékaas
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- peper, zout
- olijfolie
Bereiden
- Ontdooi het deeg en leg het in de vorm. Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste kapje weg. Verwarm de oven voor op 200° C.
- Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem. Bedek dit los met een flinke laag geraspte Comté en geraspte belegen kaas. Leg daarop in één laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen. Bestrooi met peper, zout en Provençaalse kruiden. Bedruppel naar smaak met peper, zout en olijfolie.
- Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.
Bron: Smulweb