6 personen - 70 minuten
Ingrediënten
- 200 g spekreepjes
- 3 uien, in halve ringen
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 4 eieren
- 250 ml slagroom
- 150 g geraspt belegen kaas
- 1 potje gegrilde paprika's (295 g, uitgelekt)
- 1/2 bakje ongezouten cashewnoten (a 160 g)
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit.
- Voeg de ui en rozemarijn toe en bak 6 min. op middelhoog vuur.
- Bekleed ondertussen de vorm met het bladerdeeg.
- Klop de eieren, slagroom, peper en zout in een kom door elkaar.
- Schep het spek-uimengsel in de vorm en bestrooi met de kaas.
- Schenk het eimengsel erop.
- Verdeel de paprika's en cashewnoten erover.
- Bak de quiche in ca. 45 min. iets onder het midden van de oven gaar.
Bron: AH