4 personen - 30 - 60 minuten
Ingrediënten
-
1 rol bladerdeeg
-
6-8 stevige rijpe tomaten (liefst trostomaten)
-
scherpe Dijonmosterd (of rode Provencaalse mosterd met paprika)
-
200 gr Gruyere (of Comtekaas)
-
gedroogde provencaalse kruiden
-
pittige olijfolie voor pizza's
-
Bereiden
- Ontrol het deeg en leg het in de vorm.
- Snijd de ongepelde tomaten in schijven van een dikke centimeter, maar gooi het bovenste en onderste laagje weg.
- Rasp de Gruyerekaas.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Strijk een dun laagje mosterd over de deegbodem.
- Bedek dit los met een flinke laag geraspte Gruyere of Comte.
- Leg daarop in een laag de tomatenschijven en zorg ervoor dat ze zoveel mogelijk tegen elkaar aanpassen.
- Bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden.
- Bedruppel naar smaak met pikante olijfolie.
- Schuif de taart op de onderste richel in de oven op stand onder- en bovenwarmte en laat in 30-35 minuten of meer indien nodig gaar en krokant bakken.