Ingrediënten
-
350 g kersen zonder pit (pot) (ook nog een keer met ananas proberen)
-
eventueel (6 bolletjes stemgember (pot 450 g))
-
400 g kipfilet
-
50 g boter
-
1 teen knoflook
-
39 g mix voor kerriesaus (zakje 26 g)
-
1 tl sambal oelek
-
200 ml crème fraîche (beker)
-
1 el bloem
-
10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
-
2 el paneermeel
-
50 g geraspte belegen kaas
-
2 el melk
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
- Laat de kersen uitlekken in een zeef.
- Snijd de gember fijn.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5min. rondom bruin.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.
- Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 min. zachtjes koken.
- Bestuif het werkblad met bloem, leg de plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap van ca. 28 cm.
- Bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
- Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug.
- Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
- Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk.
- Bak net onder het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
Bron: AH