Ingrediënten

  • 350 g kersen zonder pit (pot) (ook nog een keer met ananas proberen)

  • eventueel (6 bolletjes stemgember (pot 450 g))

  • 400 g kipfilet

  • 50 g boter

  • 1 teen knoflook

  • 39 g mix voor kerriesaus (zakje 26 g)

  • 1 tl sambal oelek

  • 200 ml crème fraîche (beker)

  • 1 el bloem

  • 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)

  • 2 el paneermeel

  • 50 g geraspte belegen kaas

  • 2 el melk 

     

  

Bereiden 
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
  3. Laat de kersen uitlekken in een zeef.
  4. Snijd de gember fijn.
  5. Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi ze met peper en zout.
  6. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5min. rondom bruin.
  7. Pers de knoflook erboven uit.
  8. Strooi het kerriesauspoeder erover en schep om.
  9. Voeg de kersen, gember, sambal en crème fraîche toe en laat 2 min. zachtjes koken.
  10. Bestuif het werkblad met bloem, leg de plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde lap van ca. 28 cm.
  11. Bekleed de springvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi het paneermeel erover.
  12. Schep het kipmengsel op het deeg en bestrooi met de kaas. Vouw de randen van het deeg terug.
  13. Rol de rest van het bladerdeeg uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
  14. Leg de lap op de vulling en druk de rand dicht. Bestrijk de bovenkant met melk.
  15. Bak net onder het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.

Bron: AH