Voorbereiden 15 minuten - 30 minuten wachten

 

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 takjes verse rozemarijn, gerist
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 stukken tilapiafilet
  • evt. 4 plakken Parmaham

 

Voorbereiden

  1. In vijzel knoflook, rozemarijnnaaldjes, 1 tl zout en naar smaak peper fijnwrijven. 
  2. Tijdens wrijven olie en azijn druppelsgewijs toevoegen. Of knoflook en rozemarijn zo fijn mogelijk hakken. 
  3. In kommetje doen, zout erdoor mengen en druppelsgewijs olie en azijn erdoor kloppen. 
  4. Tilapiafilet met marinade bestrijken en, afgedekt, 30 min. op kamertemperatuur marineren. Vis af en toe keren.

 

Bereiden

  1. Tilapiafilet uit marinade nemen en laten uitlekken. 
  2. Plakken ham uitspreiden. Stukken tilapia in midden leggen en bestrooien met peper. 
  3. Ham om vis vouwen en met gweeekte cocktailprikkers vastzetten. 
  4. Ham met achtergebleven marinade bestrijken. 
  5. Tilapiapakketjes op goed ingevet rooster aan elke kant 4 min. grillen tot parmaham krokant en vis gaar is. 
  6. Lekker met citroenaïoli (zie recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en olijvenciabatta.

 

Bron: AH