Voorbereiden 15 minuten - 30 minuten wachten
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 2 takjes verse rozemarijn, gerist
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel grof zeezout
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 4 stukken tilapiafilet
- evt. 4 plakken Parmaham
Voorbereiden
- In vijzel knoflook, rozemarijnnaaldjes, 1 tl zout en naar smaak peper fijnwrijven.
- Tijdens wrijven olie en azijn druppelsgewijs toevoegen. Of knoflook en rozemarijn zo fijn mogelijk hakken.
- In kommetje doen, zout erdoor mengen en druppelsgewijs olie en azijn erdoor kloppen.
- Tilapiafilet met marinade bestrijken en, afgedekt, 30 min. op kamertemperatuur marineren. Vis af en toe keren.
Bereiden
- Tilapiafilet uit marinade nemen en laten uitlekken.
- Plakken ham uitspreiden. Stukken tilapia in midden leggen en bestrooien met peper.
- Ham om vis vouwen en met gweeekte cocktailprikkers vastzetten.
- Ham met achtergebleven marinade bestrijken.
- Tilapiapakketjes op goed ingevet rooster aan elke kant 4 min. grillen tot parmaham krokant en vis gaar is.
- Lekker met citroenaïoli (zie recept ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en olijvenciabatta.
Bron: AH