Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Voor circa 3 deciliter.

Ingrediënten

  • 1 ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 eetlepel arachideolie,
  • 2 deciliter bouillon (eventueel van tablet),
  • 1 theelepel djahé (gemberpoeder),
  • 1 theelepel sambal oelek,
  • 4 eetlepels tomatenpuree,
  • 1 eetlepel droge sherry of chinese rijstwijn,
  • 2 eetlepels Javaanse suiker of bruine basterdsuiker,
  • 1 eetlepel ketjap manis (Conimex).

Bereiden

  1. Hak de ui en knoflook ragfijn.
  2. Verhit de olie in een wadjan of wok.
  3. Fruit de ui en de knoflook er gedurende 2 minuten in.
  4. Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal oelek, tomatenpuree, sherry of rijstwijn en suiker toe.
  5. Blijf zolang roeren tot er een egaal mengsel is verkregen.
  6. Laat de saus 3 minuten op een laag afgestelde warmtebron zachtjes pruttelen.
  7. Roer de ketjap manis erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.

Deze saus kan ingevroren worden.

Bron: Happy Chief Cook