Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Voor circa 3 deciliter.
Ingrediënten
- 1 ui,
- 2 teentjes knoflook,
- 1 eetlepel arachideolie,
- 2 deciliter bouillon (eventueel van tablet),
- 1 theelepel djahé (gemberpoeder),
- 1 theelepel sambal oelek,
- 4 eetlepels tomatenpuree,
- 1 eetlepel droge sherry of chinese rijstwijn,
- 2 eetlepels Javaanse suiker of bruine basterdsuiker,
- 1 eetlepel ketjap manis (Conimex).
Bereiden
- Hak de ui en knoflook ragfijn.
- Verhit de olie in een wadjan of wok.
- Fruit de ui en de knoflook er gedurende 2 minuten in.
- Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal oelek, tomatenpuree, sherry of rijstwijn en suiker toe.
- Blijf zolang roeren tot er een egaal mengsel is verkregen.
- Laat de saus 3 minuten op een laag afgestelde warmtebron zachtjes pruttelen.
- Roer de ketjap manis erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.
Deze saus kan ingevroren worden.
Bron: Happy Chief Cook