Voor 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 500 gram verse spinazie
- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 2 theelepels olie
- 1 eetlepel zure room
- 1 teen knoflook (uitgeperst)
- 1/4 kop gehakte basilicum
- 1 plak spek
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 1/2 theelepel suiker
- geschaafde parmezaanse kaas
Bereiden
- Hak 500 gram verse spinazie fijn. Meng deze in een kom met 1/4 kop fijngehakte basilicum en 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten.
- Snijd 1 plak spek in reepjes en bak ze in een pannetje knapperig.
- Meng 2 theelepels olie, 1 eetlepel witte-wijnazijn, 1 eetlepel zure room, 1/2 theelepel suiker en 1 uitgeperste teen knoflook door elkaar. Sprenkel dit mengsel over de salade.
- Strooi er de spekjes en geschaafde parmezaanse kaas over.
- Koel serveren.
Bron: Gratisrecept.nl