Voor 4 personen - 15 minuten
 

Ingrediënten

  • 500 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten 
  • 2 theelepels olie
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 teen knoflook (uitgeperst) 
  • 1/4 kop gehakte basilicum
  • 1 plak spek
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 1/2 theelepel suiker 
  • geschaafde parmezaanse kaas 

 

Bereiden

  1. Hak 500 gram verse spinazie fijn. Meng deze in een kom met 1/4 kop fijngehakte basilicum en 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten. 
  2. Snijd 1 plak spek in reepjes en bak ze in een pannetje knapperig. 
  3. Meng 2 theelepels olie, 1 eetlepel witte-wijnazijn, 1 eetlepel zure room, 1/2 theelepel suiker en 1 uitgeperste teen knoflook door elkaar. Sprenkel dit mengsel over de salade. 
  4. Strooi er de spekjes en geschaafde parmezaanse kaas over. 
  5. Koel serveren. 

 

Bron: Gratisrecept.nl