Ingrediënten
- Aardappelen (150-200 gram pp)
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 thl kruiden (bijvoorbeeld dille of tijm, het kan ook met alleen peper en zout)
- 2 el olijfolie of kokosolie
- Peper en zout
Bereiden
- Schil de aardappelen.
- Rasp de aardappelen en verwerk ze meteen, in verband met verkleuren.
- Knijp eventueel het overtollige vocht er uit.
- Voeg naar smaak kruiden en peper en zout toe.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Doe de knoflook tegelijk met de aardappelrasp in kookringen in de pan.
- Bak om en om toch lichtbruin.
- Druk de aardappelen plat met een pollepel.
- Bak nu de rösti 5 tot 10 minuten op een niet te hoog vuur, tot de onderkant er uit ziet als een krokante goudgele koek.
- Draai de rösti om en bak nog eens 10 tot 15 minuten op zacht vuur.
As laatste kun je er wat geraspte kaas over strooien en laten smelten met een deksel op de pan.
Bron: Echt eten, puur koken