4 personen - 1:15 uur
 
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen iets kruimig, schoongeboend
 - 1 pakje ontbijtspek (plakjes, ca. 125 g)
 - 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
 - 3 el olijfolie
 - 1 tl zeezout grof
 
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
 - Maak met een scherp mes om de 1/2 cm een snee van ca. 3 cm diep in de aardappelen, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes nog stevig aan elkaar zitten.
 - Snijd de plakjes spek doormidden.
 - Steek afwisselend een plakje knoflook en een half plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in de ovenschaal.
 - Besprenkel ze met de olie, strooi het zout erover en bak ze in ca. 45 min. goudbruin en knapperig.
 
Bron: AH