4 personen - 1:15 uur

 

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen iets kruimig, schoongeboend
  • 1 pakje ontbijtspek (plakjes, ca. 125 g)
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zeezout grof

 

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Maak met een scherp mes om de 1/2 cm een snee van ca. 3 cm diep in de aardappelen, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes nog stevig aan elkaar zitten. 
  3. Snijd de plakjes spek doormidden. 
  4. Steek afwisselend een plakje knoflook en een half plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in de ovenschaal. 
  5. Besprenkel ze met de olie, strooi het zout erover en bak ze in ca. 45 min. goudbruin en knapperig. 

 

Bron: AH