
Ingrediënten
- 
500 gr hamlappen/kipfilet
 - 
1 ui
 - 
25 gr boter
 - 
1 el kerriepoeder
 - 
750 gr gekoelde krielaardappeltjes
 - 
450 gr doperwten (diepvries)
 - 
2 tl bouillonpoeder
 - 
1 blikje ananasstukjes
 - 
1 zakje kerriesaus
 - 
4 el zilveruitjes
 - 
½ dl koffieroom
 - 
 
Bereiden 
 	- Hamlappen in blokjes snijden.
 - Ui snipperen.
 - Ui met kerriepoeder in ca 2 min fruiten in braadpan.
 - Vleestoevoegen en ca 5 min rondom bruinbakken.
 - Krielaardappeltjes, doperwten en bouillonpoeder erdoor scheppen.
 - Met deksel op pan in ca 10 min gaarsmoren. Af en toe omscheppen.
 - Boven maatbeker ananasstukjes afgieten.
 - Vocht aanvullen met water en kerriesaus maken.
 - Kerriemengsel al roerende aan vlees-enz. toevoegen.
 - Ananas, zilveruitjes en koffieroom erdoor scheppen.
 - Ca 3 min verwarmen tot saus mooi gebonden is.