4 personen - 30 minuten
 
Ingrediënten
- 
750g kruimige aardappel
 - 
300 g gerookte spekblokjes
 - 
1 ui
 - 
1000g gekookte bietjes
 - 
2 appels
 
Bereiden
- 
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken en kook gaar.
 - 
Verhit boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig.
 - 
Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min. mee.
 - 
Schil de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee.
 - 
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes. Voeg ze toe aan het bietenmengsel.
 - 
Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op.
 - 
Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree.
 - 
Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
 
Bron: Allerhande