Voor 4 personen - 20 minuten voorbereiden - 2 uur koelen

 

Ingredienten
  • 200 g bastognekoeken, fijn verkruimeld
  • 60 g gesmolten boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • sap van 1,5 citroen
  • 5 eetl. suiker
  • 150 ml slagroom (Melkan)
  • 375 ml Griekse yoghurt

NB. Voor het kleine bakblik een kwart gebruiken

 
Bereiden
  1. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Druk dit deegje stevig aan op de bodem van de springvorm. Laat het hard worden in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
  2. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het warme sap. 
  3. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
  4. Roer de yoghurt goed los en klop hier met een garde het gelatine-citroensap doorheen. 
  5. Schep rustig de slagroom erdoor en verdeel dit over de koekbodem. Schud even met de vorm zodat er geen luchtbellen meer zijn en dek af met folie. 
  6. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 

Bron: Boodschappen