5 personen - 60 minuten

 

Ingrediënten

  • 1 pak gnocchi di patate (aardappel- pastaballetjes, 500 g)

  • 1 bos groene asperges (500 g)

  • 1  beenham

  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

  • 1 zakje geraspte kaas (30+ (100 g))

  • 1 zakje eikenbladslamelange (100 g)

  • 4 eetlepels balsamicodressing 

     

 
Bereiden 
  1. Verhit de oven voor op 160 °C.
  2. Braad de beenham aan (met peper en zout) en leg hem in de oven
  3. Gebruik een kerntemperatuur meter en bak de beenham tot een kerntemperatuur van 65 °C. (ca. 10 minuten per 100 gram)
  4. Gnocchi volgens gebruiksaanwijzing koken.
  5. Gnocchi laten uitlekken en in pan met olijfolie bakken.
  6. Van asperges houtachtige onderkant verwijderen.
  7. Asperges in stukjes snijden en in 5 minuten beetgaar koken.
  8. Beenham in stukjes snijden.
  9. In pan crème fraîche, kaas en ham verwarmen.
  10. Saus op smaak brengen met zout en peper.
  11. Sla met dressing aanmaken.
  12. Saus en asperges door gnocchi mengen, met salade serveren. 
 
Bron: AH