4 personen - 20 minuten

 

Ingrediënten

  • 300 g trottole (pasta, zak 500 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 bakje tijm (a 15 g), blaadjes gerist
  • 2 schaaltjes kastanjechampignons (a 250 g), in kwarten
  • 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
  • 300 g Yorkham naturel
  • 1 citroen
  • 125 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom

 

Bereiden

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de knoflook, tijm en champignons 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Rasp de gele schil van de citroen en pers uit.
  4. Breng het citroensap met rasp in een steelpan tot aan de kook. Meng de mascarpone en de slagroom er doorheen en houdt warm.
  5. Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en de ham in stukjes. Schep voorzichtig door het champignonmengsel. Roer de saus erdoor en warm nog 3 min. mee.
  6. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden. Schep de saus erop en serveer.

 

Bron: AH