4 personen - 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 2 aubergines (ca. 500 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 doosje Italiaanse kruiden (diepvries 50 g)
  • 1 pot hele geroosterde paprika's (465 g)
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 g)
  • 1 groentebouillontablet
  • 200 gram feta

 

Bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 225 °C 
  2. Aubergines schoonmaken, in lange repen snijden en op bakplaat leggen. Besprenkelen met zout en helft van olie. 
  3. Auberginerepen ca. 15 minuten roosteren. 
  4. Rest van olie verhitten in soeppan. 
  5. Kruiden en helft van paprika's ca. 1 minuut bakken. Gezeefde tomaten toevoegen en geheel pureren. 
  6. Bouillontablet en 400 ml water toevoegen (later etra water toevoegen om soep dunner te maken). 
  7. Soep zacht laten koken. 
  8. Rest van paprika's in blokjes snijden. Auberginerepen in blokjes snijden. Groenteblokjes door soep roeren. Soep pittig op smaak brengen met zout en peper. Fetablokjes verkruimelen. 
  9. Soep serveren in grote kommen, met brood

 

Bron: AH